Starta eget inom mode

Att driva eget kanske lockar dig som är modeintresserad? En modetidning kan vara ett alternativ, men är det verkligen så lätt idag? Satsa istället på nätet. Här följer några tips till dig som vill starta eget inom modebranschen, oavsett om du vill inspirera genom ord, bilder eller styling.

Bolagsform

Det kanske enklaste sättet att starta en verksamhet, som du till en början sysslar med på egen hand, är som enskild firma. Du gör registreringen via bolagsverket och skatteverket – en process som går tämligen smidigt. Inom kort bör du ha allting i ordning för att komma igång med projektet och framför allt kunna fakturera dina eventuella intäkter. Är tanken att driva en modetidning på nätet? Det är ett billigare och enklare alternativ än att starta en traditionell papperstidning.

Affärsidé

Tanken om att vara din egen chef inom modevärlden lockar, men det är alltid lika viktigt att strukturera din plan. Se till att få ner på papper vad du tänker göra och hur du ska gå till väga. Det är roligt att jobba med det du tycker allra mest om, mode, men hur ska du generera intäkter i firman? Ägna tid åt att ta fram ett konkret underlag och se även över ditt kapital så att det stämmer överens med verkligheten.