Modetidningar för killar

Att bläddra i modetidningar har kanske inte alltid varit ett självklart manligt intresse. Mode har dock i alla tider på ett eller annat sätt spelat en betydelse för killar och män. Att klä sig stiligt har varit avgörande på flera plan. Det har handlat om status, makt eller bara helt enkelt om utseendemässiga anledningar.

I Sverige är Café det största modemagasinet för killar och män i blandad ålder. Målgruppen är tämligen bred och innehållet riktar sig till såväl den lagomintresserade killen som till den mer dedikerade modekillen. Precis som kvinnornas modemagasin har Café ett blandat innehåll som engagerar läsaren på fler plan än bara det modemässiga. Inspiration, nyheter och berättelser varvas i en underhållande förpackning.

Det ökade intresset för mode bland killar bidrar så klart till att modemagasin som Café får en större plats i butikshyllorna. Café har dessutom lockande plattformar i den digitala världen, vilket gör magasinet lättillgängligt. I en intervju på den egna sajten förklarar modechef Daniel Lindström att herrmodet kommer att utvecklas snabbt de kommande åren, inom alla kategorier eftersom fler män intresserar sig för modeshopping. Det manliga modet har nått nya höjder, så högt som till de akademiska kretsarna där doktortitlar i modevetenskap är en verklighet.