Britney Spears hårskandal

2007 var ett år då många kändisars skandaler var ett faktum. Amy Winehouse var frekvent på tabloiderna samtidigt som Lindsay Lohan var på rehab och Paris Hilton satt i fängelse. Att det kom att bli skandaler har att göra med bilderna och publiceringarna.

Paparazzi fångade kändisar på bild, vilka för stunden inte befann sig i sitt bästa livsmoment. Bilder som sedan tolkades av den internationella skvallerpressen och ledde till både sanningar och lögner. En av det nämnda årets stora händelser var när paparazzi fångade en av världens största artister, Britney Spears, när hon rakade av sig håret i ett uppenbart nervsammanbrott.

Britney – en världsartist

Få artister har i det stora hela varit lika framgångsrika i sådan ung ålder som Britney Spears. År 2007 var den kända sångerskan blott 25 år, men hade redan haft karriär sedan tidig ålder då hon var en av programledarna på Disney Channel. Skvallerpressen hade under åren följt Britneys alla fotsteg och verkligen gottat sig i hennes otur på det privata planet. Missbruk, relationsproblem och sociala myndigheter var just då vardag för den 25 år gamla sångerskan.

Rakar av håret

Så kom då kvällen kanske många ändå väntat sig, det vill säga ett riktigt sammanbrott hos Britney Spears som stegade in på en stängd hårsalong i Los Angeles och ville ha håret rakat. Personalen vägrade, vilket fick Britney att själv greppa tag om rakapparaten. Vittnen säger att sångerskan verkade ytterst förvirrad och att hon inte tycktes må bra. Strax innan hon begav sig till hårsalongen hade sångerskan befunnit sig på ett behandlingshem.

Det tog inte lång tid innan de första bilderna på Britney Spears i frisörstolen kom ut, där hon i tämligen dåligt skick rakade sitt eget hår. Paparazzi sålde med andra ord de tagna bilderna utanför salongen till både bildbyråer och tidningar. Förmodligen var arvodet högt med tanke på vilken kändis det rörde sig om.

Efter det kaotiska besöket på hårsalongen begav sig Britney vidare till en tatueringsstudio där hon beställde två tatueringar. Att hon inte mådde bra rådde det inga tvivel om och det bevisades ytterligare när hon efter händelsen blev inlagd på behandlingshem igen, där försökte hon även att ta sitt liv. Britney Spears psykiska hälsa var i botten och det privata livet var inte en dans på rosor, men sångerskan skulle komma tillbaka i bättre skick några år senare.